Gepubliceerd op 25 februari 2013,   Categorie: Sport,   (0) reactie


Vandaag staat de derde competitiewedstrijd in een week tijd op het programma. Na de twee thuiswedstrijden tegen FC Eindhoven en FC Den Bosch wordt er ditmaal naar de meest zuidelijke provincie afgereisd. In Limburg zal SC Cambuur de inhaalwedstrijd spelen tegen Fortuna Sittard, de huidige nummer tien van de Eerste Divisie.

Afgelopen wedstrijd
In een ijskoud Cambuur Stadion konden de spelers van SC Cambuur en FC Den Bosch op de vrijdagavond niet voor hartverwarmend voetbal zorgen. Er werd in de weinig spectaculaire wedstrijd niet gescoord, waardoor het duel in een doelpuntloze remise eindigde.

In de eerste helft viel voor zowel Cambuur als Den Bosch een aantal kansen te noteren. De grootste kans van de wedstrijd kwam op naam van Martijn van der Laan. De verdediger stoomde van achteruit op, kwam na een één-twee vrij voor doelman Kevin Begois, maar schoot tegen de lijnverdediger op. Ook Den Bosch was zo nu en dan gevaarlijk. In de eerste helft leek het zelfs op voorsprong te komen, maar de leidsman keurde het doelpunt van Jeffrey Buitenhuis na een vermeende overtreding af.

Fortuna Sittard
Na de wedstrijd van vrijdag tegen de Bosschenaren uit Brabant, neemt Cambuur het vandaag dus op tegen een ploeg uit het verre Limburg: Fortuna Sittard. Het team van trainer Willy Boessen lijkt de laatste weken de aansluiting met de subtop te verliezen. Aan de laatste vier wedstrijden hielden de Fortunezen geen enkel punt over. De slechte serie begon in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles die met 4-1 verloren ging. Vervolgens bleef de club uit Sittard ook tegen het laag geklasseerde Telstar (2-0), FC Emmen (3-2) en FC Oss (0-1) met lege handen staan.

Door de slechte reeks is Fortuna gezakt naar de tiende plaats in de eerste divisie. Voor de Limburgers zal de wedstrijd tegen Cambuur een belangrijke wedstrijd zijn om de negatieve reeks te doorbreken en uitzicht te houden op de play-offs.

Maandagavond
Ondanks dat het voetbal tegen FC Den Bosch de supporters niet helemaal kon bekoren, blijkt Cambuur dit seizoen een zeer lastig te kloppen ploeg te zijn. De verwachtingen zijn hooggespannen. Als Cambuur de aspiratie heeft om voor de titel mee te doen, dan kan er tegen Fortuna Sittard een stap in de goede richting worden gezet. Gezien de vorm van beide teams lijkt dat geen onmogelijke opgave, al mag de tegenstander nooit worden onderschat.

Vanavond om 20:00 zal er in de Trendwork Arena worden afgetrapt. Alvast een prettige wedstrijd gewenst.

Tekst: Vincent Houttuin

 

 

 
info@cambuur.nl
Artikel geplaatst door
SC Cambuur-Leeuwarden, kortweg SC Cambuur, is een professionele Nederlandse voetbalclub uit Leeuwarden. De club is opgericht in 1964 ter vervanging van het naar de amateurs teruggekeerde v.v. Leeuwarden. SC Cambuur speelt in de kleuren geel en blauw. De thuiswedstrijden worden afgewerkt in het Cambuurstadion, dat een capaciteit heeft van 10.250. SC Cambuur wist tweemaal te promoveren naar de Eredivisie, waar het in totaal vier jaar heeft gespeeld. Sinds de degradatie via de nacompetitie in 2000 komt SC Cambuur weer uit in de Eerste divisie (Jupiler League).

Meer over »

 
 

Schrijf een reactie


Reactie(s)

 
 
 

MEER NIEUWS

 
 
Op liwwadders adverteren?

LAATSTE NIEUWS
POPULAIR NIEUWS
‘Action neemt verder afstand van..

05 oktober 2015, (0) reactie


Senioren willen net als jongeren een gewone..

04 oktober 2015, (0) reactie


Creatief boekhouden levert topplek in..

03 oktober 2015, (0) reactie


Kosten ochtendvergadering over binnenstad..

03 oktober 2015, (0) reactie


Open mail aan Klaas Zijp, lid ledenraad..

03 oktober 2015, (0) reactie


Lunchen met Liwwadders!
Iedere dag het belangrijkste
nieuws per email
Vul hier uw e-mailadres in:

-->