Gepubliceerd op 05 maart 2013,   Categorie: Sport,   (0) reactie


SC Cambuur is slecht begonnen aan een reeks lastige inhaalwedstrijden. SC Veendam is sinds jaar en dag een lastige tegenstander in het Cambuurstadion en deze maandagavond was dat niet anders. De thuisclub speelde een van de mindere wedstrijden van dit seizoen.
Even leek de ploeg van Alfons Arts en Henk de Jong de zaak voor elkaar te krijgen. Cambuur was in de eerste helft beter –  Veendam leed veel balverlies –  maar toen leidde dat nog niet tot doelpunten. In de tweede helft was dat wel het geval. Na een half uur trok Schokker de bal prachtig voor, Tighadouini kreeg het hoofd eronder, legde af op Barto die koppend Timmermans verraste.

Cambuur wekte de indruk op een overwinning af te stevenen, want Veendam had tot die tijd weinig brandbaars op het vuur gegooid. Dat veranderde na die openingsgoal. Met een prachtige kopbal scoorde Opoku de gelijkmaker. Toen kort daarop Mart Dijkstra zijn  tweede – zwaar bestrafte – kaart kreeg was het gedaan met de ogenschijnlijke  rust. Veendam werd beter, Cambuur minder, minder agressief, minder fel en minder creatief. De nog steeds in zwaar weer verkerende Oost-Groningers  kregen waar ze naar op jacht waren: de overwinning, leuk voor hun stand op de ranglijst en zeker goed voor het moraal. Lars Hutten profiteerde prima van de hem geboden ruimte en liet Dennis Telgenkamp kansloos: 1-2. Met kunst- en vliegwerk werd aanvankelijk de derde tegentreffer voorkomen, maar een paar minuten was het toch raak toen Tom Overtoom liet zien hoe je een vrije trap moet nemen: 1-3.

Cambuur had geen verweer  meer. Arts vond dat er van begin af aan te weinig druk was gezet en dat er gaandeweg teveel achteruit werd gevoetbald. ‘ We wonnen geen duels meer, we werden afgetroefd.’  Voor zijn collega Gert Heerkens en diens assistent Jan Schulting was een prachtige avond. Na de zeperd thuis tegen Volendam was dit een meer dan welkome  overwinning. ‘ We zijn dik tevreden.’

SC Cambuur: Telgenkamp; Droste, Bakens (46. Diemers), Bijker, Dijkstra; Bakker (82. Rose); Van der Laan, El Makrini; Schokker, Barto en Tighadouini (76. De Leeuw).
SC Veendam: Timmermans, Cijntje, Vakalopoulos, Lambooij, Deul, Hutten, Schmeltz, Da Silva Feirreira, Overtoom, Opoku, Rozema.

Scheidsrechter: Honig.
Scoreverloop: 57. 1-0 Barto; 68. 1-1 Opoku; 82. 1-2 Hutten; 85. 1-3. Overtoom
Kaarten: Cambuur geel Dijkstra (2x), Bijker en El Makrini; Veendam: Rozema
Toeschouwers: 5641

Wedstrijdsponsor: ABS Steigerbouw.BV, Leeuwarden
Ballenjongens: Wykels, Hallum. Mascotte: Marten Valk
Volgende thuiswedstijd vrijdag 15 maart om 20.00 uur tegen Helmond Sport

 
info@cambuur.nl
Artikel geplaatst door
SC Cambuur-Leeuwarden, kortweg SC Cambuur, is een professionele Nederlandse voetbalclub uit Leeuwarden. De club is opgericht in 1964 ter vervanging van het naar de amateurs teruggekeerde v.v. Leeuwarden. SC Cambuur speelt in de kleuren geel en blauw. De thuiswedstrijden worden afgewerkt in het Cambuurstadion, dat een capaciteit heeft van 10.250. SC Cambuur wist tweemaal te promoveren naar de Eredivisie, waar het in totaal vier jaar heeft gespeeld. Sinds de degradatie via de nacompetitie in 2000 komt SC Cambuur weer uit in de Eerste divisie (Jupiler League).

Meer over »

 
 

Schrijf een reactie


Reactie(s)

 
 
 

MEER NIEUWS

 
 
Op liwwadders adverteren?

LAATSTE NIEUWS
POPULAIR NIEUWS
Feest in de Passage de la Baleine (vanmiddag..

25 augustus 2015, (0) reactie


Ik droomde dat Hitler de oorlog gewonnen had

23 augustus 2015, (0) reactie


Roermond wist het al: Leeuwarden wordt geen..

23 augustus 2015, (0) reactie


Café Weltschmerz: mannetjes met roze brillen

23 augustus 2015, (0) reactie


​‘Kortingsoorlog maakt klant verslaafd..

23 augustus 2015, (0) reactie


Lunchen met Liwwadders!
Iedere dag het belangrijkste
nieuws per email
Vul hier uw e-mailadres in:

-->