Gepubliceerd op 04 maart 2013,   Categorie: Actueel,   (0) reactie


(tekst: persbericht)

Leeuwarden, 4 maart 2013 – Jongeren in Leeuwarden hebben vanaf vandaag een grotere kans om te slagen voor het theorie examen van het CBR. Ze leren bijna alles via Youtube, maar online theorielessen waren er nog niet. De 6 filmpjes behandelen de meest gemaakte fouten in het CBR theorie-examen voor de auto met praktijkvoorbeelden. De filmpjes zijn onderdeel van een nieuw lesprogramma van Van Dijk verkeersopleidingen en de eerste is nu op YouTube te vinden via “leren theorie examen auto”.

Iedereen herinnert zich nog wel het oprijden richting het Vliet vanaf de Tuinen in Leeuwarden, toch? Door deze lastige punten te gebruiken als voorbeeld wordt het gemakkelijker om de theorie te begrijpen. “Maar, je moet niet denken dat het theorieboek nu in de prullenbak kan! Juist door beide goed te bestuderen ben je extra goed voorbereid op het theorie-examen”, aldus rijschoolhouder Erik. In de introductie-les () wordt belangrijke basiskennis besproken, de optimale manier van leren en de inhoud van de andere 5 filmpjes.

Opzet theorielessen

De theorie is voor veel leerlingen een struikelblok op weg naar het behalen van het rijbewijs. We hebben de Top 5 uitgezocht waar leerlingen op zakken tijdens het theorie examen van het CBR. Hierover hebben we theorielessen gemaakt aangevuld met praktijkvoorbeelden van bekende verkeerssituaties. De filmpjes publiceren we via www.facebook.com/vandijkrijles daar kunnen leerlingen ook vragen stellen over onduidelijkheden in de theorie.

D2 Rijopleiding

Er is sterke dalende trend in het aantal jongeren die voor hun rijbewijs gaan. Daarom hebben we de traditionele rijopleiding onder de loep genomen. We hebben een nieuw lesprogramma ontwikkeld waarin leerlingen zelf de samenstelling van het opleidingsplan bepalen met verschillende modules (bv. een slipcursus of module faalangst). Daardoor sluiten de lessen beter aan op de leerling en leert hij/zij meer in minder lessen. Info: www.d2rijopleiding.nl
 
 
 

Schrijf een reactie


Reactie(s)

 
 
 

MEER NIEUWS

 
 
Op liwwadders adverteren?

GERELATEERD NIEUWS
Wyb, bedankt!

17 juli 2013, 5 reacties


Mercurius: lachen op de bank in Heechterp

17 juli 2013, 3 reacties


Advies: koester de wijkagent

16 juli 2013, (1) reactie


Ik heb in geen jaren zoveel mensen in de Groene Ster gezien

16 juli 2013, 2 reacties


Man in Sacramentsstraat bedreigd met mes

16 juli 2013, (0) reactie


LAATSTE NIEUWS
POPULAIR NIEUWS
Meer werk voor architecten, vooral in..

01 oktober 2015, (0) reactie


‘Zandleven, shared-space bij station?..

28 september 2015, (0) reactie


Pick Up Point bij Jumbo Snekertrekweg

29 september 2015, (0) reactie


‘Nederlandse meiden verkiezen..

29 september 2015, (0) reactie


Groene Draeck kost goud, Fries statenjacht..

29 september 2015, (0) reactie


Lunchen met Liwwadders!
Iedere dag het belangrijkste
nieuws per email
Vul hier uw e-mailadres in:

-->