Gepubliceerd op 31 oktober 2012,   Categorie: Sport,   (0) reactie


Met de hakken over de sloot is SC Cambuur een ronde verder gekomen in het KNVB-bekertoernooi. Alles moest uit de kast worden gehaald om Telstar te verslaan. Na de reguliere speeltijd en de verlenging brachten de strafschoppen de beslissing. De wat saai begonnen avond kreeg zodoende nog een zinderend slot. Telstar schoot een keer naast, Cambuurkeeper Leonard Nienhuis hield er eentje uit en Adnane Tighadouini zag zijn penalty  gekeerd door Cor Varkevisser. De spanning werd opgevoerd naar de allerlaatste trap van de stip. Die moest de beslissing brengen. Voor  zo’n moment heeft Cambuur iemand in huis die kennelijk geen moeite heeft zijn zenuwen in bedwang te houden en met strafschoppen een reputatie heeft opgebouwd: Erik Bakker. Ook nu miste hij niet en voltrok daarmee het vonnis voor de ploeg van Marcel Keizer.

De wedstrijd kende een koude start. De eerste helft was slechts een paar minuten spannend. In de tweede minuut was Cambuur even kansrijk, maar het publiek moest daarna ruim een half uur wachten eer er sprake was van enige reuring. De goede wil en dito bedoelingen strandden in foute  passes en verkeerde keuzes. Aan de inzet mankeerde het niet, aan de uitvoering des temeer.
Welaan, de tweede helft was nauwelijks een minuut oud of de vers in het veld gekomen Adnane Tighadouini legde fraai af op de mee opgekomen Mark Diemers. Die schoot snoeihard langs Varkevisser. Het spel, zeker van Cambuur oogde meteen een stuk  frisser. Hemmen en Adnane hadden de 2-0 op de slof, Tim Keurntjes knalde nog een keer op de goal, maar daar bleef het bij. Langzaam zag je dat Telstar er steeds meer ging  geloven dat er nog wat te halen was. Leonard Nienhuis kwam een keer goed weg bij een slechte uittrap en er ontstonden meer breukjes in het oppervlak. In de laatste minuut van officiële speeltijd gebeurde toch wat velen vreesden. Telstar  kwam op gelijke hoogte  door een foute pass van Johnny de Vries op de juiste manier af te ronden: Jergé Hoefdraad maakte de 1-1.

Verlenging dus en zeker twee keer een kwartier boksen om niet uitgeschakeld te worden. Telstar kreeg twee vrije trappen op vitale plekken. Zonder resultaat. Tim Bakens werd uit het veld gestuurd. Daar stond alleen een kopkans van Martijn Barto tegenover uit een vrije trap van de uitblinkende Mart Dijkstra. Goals vielen  er niet meer en dus moesten strafschoppen de poort naar de volgende ronde openen. Nienhuis pakte een eentje en er ging een naast. Voor Cambuur scoorden Michiel  Hemmen, Yuri Rose, Tim Keurntjes en dus Erik Bakker. Adnane miste.

SC Cambuur: Nienhuis; Droste (75. De Vries), Dijkstra, Bakens, Vosselman; Bakker, Rose, Keurntjes; De Leeuw (46. Tighadouini), Hemmen, Diemers (70 Barto).
Telstar: Varkevisser, Correira, Rijndijk (52. Resida), Hoogvliets, Lettinga (81. Kulhan), Korpershoek, Murphy, Van Essen, Hoefdraad, Cijntje (67. Isoufi), Mac-Intosch.
Scheidsrechter: Van den Kerkhof.

Toeschouwers 4044
Scoreverloop: 46. 1-0 Diemers, 90. 1-1 Hoefdraad.
Kaarten: rood Bakens (Cambuur), geel; Vosselman, Rose, Bakker (Cambuur) en Cijntje , Correia, Hoefdraad en Van Essen (Telstar).
Wedstrijdsponsor: Taxicentrale Waaksma, Kootstertille
Balsponsor: Taxicentrale Waaksma, Kootstertille.

Ballenjongens Cambuur D2
Mascotte Jari Visser, Kidsclub Cambuur.
Volgende thuiswedstrijd vrijdag 9 november 20.00 uur tegen AGOVV Apeldoorn

Meer foto`s op www.facebook.com/sccambuur
info@cambuur.nl
Artikel geplaatst door
SC Cambuur-Leeuwarden, kortweg SC Cambuur, is een professionele Nederlandse voetbalclub uit Leeuwarden. De club is opgericht in 1964 ter vervanging van het naar de amateurs teruggekeerde v.v. Leeuwarden. SC Cambuur speelt in de kleuren geel en blauw. De thuiswedstrijden worden afgewerkt in het Cambuurstadion, dat een capaciteit heeft van 10.250. SC Cambuur wist tweemaal te promoveren naar de Eredivisie, waar het in totaal vier jaar heeft gespeeld. Sinds de degradatie via de nacompetitie in 2000 komt SC Cambuur weer uit in de Eerste divisie (Jupiler League).

Meer over »

 
 

Schrijf een reactie


Reactie(s)

 
 
 

MEER NIEUWS

 
 
Op liwwadders adverteren?

GERELATEERD NIEUWS
LAATSTE NIEUWS
POPULAIR NIEUWS
Minder chocoladeletters in vernieuwde..

26 september 2015, (0) reactie


Hûs en Hiem prijs 2015 voor Pieter Klimstra

24 september 2015, (0) reactie


Aldi komt met eigen muziekstreamingdienst

23 september 2015, (0) reactie


Tentoonstelling EXPLORE met beeldend werk..

23 september 2015, (0) reactie


Isabelle zet BadBubble in werking

23 september 2015, (0) reactie


Lunchen met Liwwadders!
Iedere dag het belangrijkste
nieuws per email
Vul hier uw e-mailadres in:

-->