Gepubliceerd op 07 maart 2013,   Categorie: Actueel,   (0) reactie


(tekst: persbericht via Jacques Monasch, Tweede Kamerlid PvdA)

PERSBERICHT

CIRCUS TIJDENS HET GESPREK VAN SNEEK
• HOE STAAT HET MET HET HOUKEPOORT PROJECT?
• KRIJGT SNEEK DE TITEL ‘BESTE BINNENSTAD’?
• DOET SNEEK MEE AAN DE KULTURELE HAADSTÊD?
• GAAT ER OOIT NOG EEN STOOMTREIN DOOR ONZE GEMEENTE RIJDEN? EN
• WAT ZIT ER IN ’T VAT VOOR DE KOMENDE VERKIEZINGEN VAN 2014?

Op zondag 17 maart is Burgemeester van Súdwest-Fryslân Hayo Apotheker de hoofdgast tijdens de achtste editie van Het Gesprek van Sneek. In gesprek met Fries Tweede Kamerlid Jacques Monasch, die de talkshow leidt, worden enkele spannende beslissingen voor de Gemeente Súdwest-Fryslân onder de loep gelegd.

Tijdens voorgaande edities van Het Gesprek van Sneek zijn er veel onderwerpen besproken, die nu eens aan de Burgemeester worden voorgelegd. Wordt er nog gebouwd aan het Houkepoort project? Zal er ooit nog een stoomtrein door onze gemeente rijden? Hoe bereikt de Gemeente Súdwest-Fryslân zo snel mogelijk 100.000 inwoners?

Op weg naar het Lagerhuis

De debatteams van de RSG Magister Alvinus en van CSG Bogerman zijn uitgenodigd om te komen discussiëren in het thema ‘Op weg naar het Lagerhuis’.
Jannewietske de Vries zal aan het publiek gaan uitleggen hoe Leeuwarden en de provincie Fryslân tot “Kulturele Haadstêd 2018” zullen worden gekozen. Leeuwarden en Fryslân trekken al twee jaar met elkaar op om Kulturele Haadstêd 2018 mogelijk te maken.

De enthousiaste jonge eigenaar van Circus Salto Sander Balk komt praten over zijn passie. “Het Circus is mijn passie waarmee ik jaarlijks honderden kinderen op verschillende manieren in aanraking laat komen met Cultuur. Door de drempelloosheid bereiken wij als enige Cultuurvorm een zeer breed publiek. Jong, oud, arm of rijk iedereen komt naar het Circus en komt op die manier in aanraking met verschillende Cultuurvormen zoals theater, drama en muziek. We merken dat kinderen daardoor onbewust en op speelse wijze in aanraking komen met deze verschillende vormen. “

Verder wordt er een journalistenpanel gevormd die de komende verkiezingen van 2014 luchtig gaan analyseren in het item “Wat zit er in ‘t vat?”. Stadsdichter Henk van der Veer sluit af met een pittige column.

Waar?
Het Gesprek van Sneek is voor iedereen vrij toegankelijk. Café Vellinga aan de Korte Veemarktstraat 11 opent haar deuren om 16.00 uur. De talkshow begint om 16.30. En, zoals altijd, is iedereen voor Studio Sport weer thuis!

Meer informatie en het volledige programma vindt u op www.hetgesprekvansneek.nl. Ook kunt ons volgen via Twitter: @hetgesprekvan .
 
 
 

Schrijf een reactie


Reactie(s)

 
 
 

MEER NIEUWS

 
 
Op liwwadders adverteren?

GERELATEERD NIEUWS
Wyb, bedankt!

17 juli 2013, 5 reacties


Mercurius: lachen op de bank in Heechterp

17 juli 2013, 3 reacties


Advies: koester de wijkagent

16 juli 2013, (1) reactie


Ik heb in geen jaren zoveel mensen in de Groene Ster gezien

16 juli 2013, 2 reacties


Man in Sacramentsstraat bedreigd met mes

16 juli 2013, (0) reactie


LAATSTE NIEUWS
POPULAIR NIEUWS
Docente pleegt zelfmoord en geeft pestende..

22 augustus 2015, (0) reactie


Fotograaf verbaasd over fotobeleid..

20 augustus 2015, (0) reactie


Het Parool ontslaat 15 redacteuren

20 augustus 2015, (0) reactie


Wilt u het imago en de concurrentiepositie..

20 augustus 2015, (0) reactie


Consumenten zijn positiever

20 augustus 2015, (0) reactie


Lunchen met Liwwadders!
Iedere dag het belangrijkste
nieuws per email
Vul hier uw e-mailadres in:

-->